Energjia e Liberalizuar dhe HEC-t, Top Show, 7 Qershor 2016, Top Channel Albania


Me date 7.06.2016 u mbajte ne Top Show një emision
ne lidhje me Energjinë e Liberalizuar dhe
problematiken e HEC-eve te vegjël.

Ligji i ri për energjinë, detyron bizneset qe
furnizohen nga tensioni i mesem, te
shkëputen nga OSHEE dhe te furnizohen privatisht, por blerësit dhe prodhuesit
e energjisë, kane kontestimet e tyre për liberalizimin e tregut.

A po rrezikohen koncesionet e deritanishme te
Hec-ve? A është kjo nje e panjohur
qe ju shtohet si kosto bizneseve? Apo e gjitha behet për te çliruar OSHEE-ne
e zhytur ne borxhe?

Te ftuar:

1. Entela Cipa, Këshilltare për Energjine e
Ministrit te Energjetikes dhe Industrise

2. Sokol Meqemeja, Nenkryetar i Shoqates për
Energjine e Rinovueshme; Investitor

3. Elton Sevrani, Drejtor i Tregetimit te Energjisë
pranë OSHEE

4. Marsel Kokoshi, Eksperte e Kontratave

5. Eduart Elezaj, Ekspert Juridik dhe Ish-Drejtor për
Mbrojtjen e Konsumatorit,
ERE

6. Klodian Tomorraj, Gazetar, TCH